Evanghelicii din Sri Lanka cer libertate religioasă

Un număr de organizaţii pentru libertatea religioasă fac apel ca Sri Lanka să recunoască oficial comunitatea evanghelică a ţării.

 Evanghelicii din Sri Lanka sunt reprezentaţi de Alianţa Creştino-Evanghelică Naţională din Sri Lanka. Organizaţia este un membru al Alianţei Mondiale Evanghelice şi celebrează cei 60 de ani de la aniversarea sa.

 Parteneriatul pentru Libertatea Religioasă a emis o declaraţie care face apel ca Guvernul din Sri Lanka să garanteze egalitatea religioasă pentru toate comunităţile religioase.

 „Protecţia libertăţii religioase este esenţială, dacă Sri Lanka doreşte să progreseze ca naţiune”, a susţinut directorul Release Internation UK, Colin King.

“Războiul civil de lungă durată se poate să fie terminat, dar creştinii- mai ales evanghelicii- sunt cei care continuă să fie persecutaţi azi. Au existat atacuri împotriva creştinilor, dar, de asemenea, şi  violenţa psihologică este o opoziţie legală şi restricţie din partea autorităţilor care refuză să recunoască bisericile nontradiţionale.”

 “Îndemnăm creştinii din lumea întreagă să se roage pentru un sfârşit al acestor practice din Sri Lanka, în aşa fel încât să existe o adevărată libertate religioasă pentru toţi.”

 Declaraţia Colombo face apel, de asemenea, Bisericii globale de a se ruga “împotriva violentelor atacuri continuate asupra Bisericii şi a locurilor creştine de închinare”, şi ca “toate comunităţile religioase să se bucure de garantarea constituţională privind libertatea religioasă”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.