Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Parteneri in Misiune (PIM) – a fost si va urma

Conferinta PIM desfasurata intre 11-13 mai 2009 la Codlea (jud. Brasov) este deja, gratie harului Divin, un moment de referinţă in istoria modernă a misiunii crestin-evanghelice din România. O fi prea mult spus?

30 de organizatii, 80 de lideri – o voce ?

Ne marturisim onorati de reactia pozitiva pe care a intampinat-o acest efort de networking. Se prea poate ca Romania sa fi asistat la un moment istoric – organizatiile de misiune au intrat in contact; si nu oricum, ci cu IMPACT! Dupa ce, in ultimii ani, Dumnezeu a pus pe inimile noastre povara unitatii Trupului lui Cristos, azi suntem din multe puncte de vedere, foarte aproape de implinirea acestei porunci divine.

A fost socoteala din targ una cu cea de acasa? Mai important, am zice, e ca am ajuns la targ si am cumparat cate ceva din toate cele. A mers totul struna? Ar fi mers, de n-am fi fost doar oameni… Am izbutit sa fim o voce armonioasa? La fel de armonioasa precum un set de corzi nou-noute intinse pe o chitara de catre mana priceputa a Marelui Maestru. Maestrul a lovit coarda dupa coarda, pe rand, cu mare finete, ca apoi, sa dezlantuie un prim acord indraznet. Cu siguranta va mai ajusta o coarda-doua – dar drumul e bun. Drumul e bun.

Din vorba-n fapta

In cadrul PIM nu ne-au fost suficiente vorbele (desi multe si cu talc), nu ne-am multumit cu invataminte (desi bune si cu rost) si nu am izbutit sa ne rezumam la a ne cunoaste unii pe altii (desi fermecatori si cu sarg). Am pasit cutezatori spre un parteneriat dinamic si concret, cu o viziune comuna si cu actiuni conjugate. Asadar, PIM se contureaza ca un catalizator al potentialului evanghelic din Romania, cu scopul de a implini Marea Trimitere. PIM suntem noi. Noi suntem toti.

Ce urmeaza?

Simfonia!
(Intrarea libera)

Ai dvs.
Echipa PIM

Vom reveni cu mai multe detalii si cu o galerie foto.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Un comentariu
  1. happyfl2000 14 mai 2009 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.