Asia: Rugăciune pentru Biserica persecutată

În acest sfârşit de săptămână vă prezentăm noutăţi despre situaţia Bisericii din Asia, împreună cu motive rugăciune.

 China

Un document secret obţinut de către China Aid Association (CAA) detaliază planul guvernului chinez de a eradica bisericile-casă în termen de 10 ani. Administraţia Statului pentru Culte (SARA) a eliberat documentul în colaborare cu ministerele de Securitate Publică şi Afaceri Civile. Potrivit CAA, faza unu a strategiei implică o investigaţie aprofundată a bisericilor-casă în perioada ianuarie-iunie 2012. Faza doi se concentrează pe „curăţarea” bisericilor-casă care au fost investigate în termen de 2-3 ani, iar faza trei urmăreşte eradicarea bisericilor-casă în termen de 10 ani. Strategiile pentru realizarea acestor scopuri includ integrarea bisericilor-casă în cele trei Biserici aprobate de stat; interzic cuvintele „biserică de casă” de pe toate site-urile, mass-media şi din documente; precum şi implementarea măsurilor de aplicare a legii umane. CAA raportează că persecuţia şi suprimarea bisericilor-case a crescut cu 20% în acest an. Un pastor de biserică din Hangzhou, provincia Zhejiang, a declarat:” Situaţia din acest an este deosebit de tensionată.” Rugaţi-vă pentru bisericile-casă, ca ei să proclame adevărul Evangheliei. Rugaţi-vă ca Domnul să-i întărească în mijlocul persecuţiei.

 India

 Kartik Paramenika, un lider al masacrului din 2008 din Orissa, India, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea lui Ramesh Digal. Condamnarea lui Paramenika în luna martie a fost prima care s-a referit la violenţa pe scară largă împotriva creştinilor din Kandhama, Orissa, în august şi septembrie 2008. Kartik a condus o gloată către satul Petapanga în 2008, unde l-a ucis pe Ramesh şi i-a incendiat casa. Ramesh a lucrat ca bucătar în şcoala în care Kartik a servit ca director. Ca urmare a condamnării pe viaţă, Kartik a mai fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru incendiere premeditată şi amendat cu 5,000 de rupii. Condamnările sunt adesea dificil de obţinut în India, deoarece martorii sunt des ameninţaţi şi hărţuiţi. John Dayal, membru al Consiliului de Integrare Naţională Indiană, în cadrul Guvernului, a precizat: “Dreptatea rămâne problemă critică în Kandhamal, unde o combinaţie de circumstanţe, inclusiv lacune (lipsă de informaţii) în investigaţii şi constrângere a martorilor, au rezultat într-o serie lungă de achitări. Această condamnare va ajuta la începerea clădirii încrederii în sistemul judiciar. Trebuie să felicităm, de asemenea, procurorul pentru asigurarea acestui mare succes.”

 Bangladesh

 Rugaţi-vă pentru creştinii convertiţi implicaţi într-un program de ucenicie. Aceştia sunt învăţaţi să coase, ca un mijloc de susţinere pentru ei înşişi. Cea mai aprigă persecuţie pentru creştinii convertiţi începe adesea după ce sunt botezaţi, deoarece botezul este văzut ca o declaraţie publică a credinţei. Mulţi convertiţi sunt dezmoşteniţi, forţaţi să plece din casa părinţilor, şi chiar alungaţi din satele lor.

 

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.