Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Alti zece crestini ai Fushan Church din China au fost arestati

Membri ai Fushan Church din Linfen City, China, continua sa se fie amenintati cu inchisoarea si intimidati de catre oficiali ai Biroului de Securitate Publica, potrivit unei stiri din 18 octombrie a ChinaAid. In 10 octombrie, oficialii au oferit eliberarea a zece conducatori bisericesti care fusesera arestati in septembrie trecut, in urma unui atac asupra bisericii lor, cu conditia ca una dintre conducatoare sa fie retinuta, pana la noi ordine.

Acestia au refuzat sa o lase in urma pe Yang Rongli, spunand: ,,Suntem una in unul trup al lui Cristos! Nu o vom lasa singura in urma. Nu vom parasi inchisoarea fara ea.” Atunci oficialii au arestat-o pe sora mai mica a conducatoarei bisericesti Yang, Yang Linli, si au perchezitionat locuinta unui alt pastor. In 11 octombrie, alti zece membri bisericesti au fost arestati.Oficialii au dat vina pe conducatoarea Yang pentru raiduri si arestari si au amenintat liderii religiosi cu noi violente, daca nu se conformeaza ordinelor.

Yang Linli a fost pana la urma eliberata in 16 octombrie si i s-a ordonat sa nu faca solicitari in numele surorii ei sau al altor crestini inchisi si sa inceteze alte ,,activitati ilegale.” Conducatoarea  Yang si un alt conducator bisericesc, Hua Mei, au primit acuzatii in mod oficial de ,,tulburarea ordinii sociale prin organizarea maselor.” In ziua urmatoare, alti cinci lideri bisericesti au fost condamnati la detentie penala.

De atunci, trei dintre ei au fost eliberati cu anumite conditii. Dupa ultimele stiri, noua crestini raman in inchisoare si locul in care se afla cei zece crestini inchisi in 11 octombrie ramane necunoscut.

Sursa: Voice of the Martyrs

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.