Vaticanul propune crearea unui guvern mondial pentru a face faţă crizei

Consiliul Pontifical pentru Dreptate şi Pace de la Vatican, condus de Cardinalul Peter Turkson , a propus crearea unei autorităţi politice la nivel mondial și o bancă modială centrală, pentru a gestiona economia.

Vaticanul cere înfiinţarea unei “autorităţi supranaţionale” active la nivel global şi cu “jurisdicţie universală” pentru a dirija politicile şi deciziile economice, potrivit cotidianului Washington Post.

Scopul este să existe o nouă ordine economică mondială bazată pe etică şi binele comun, dar care să nu fie impusă prin forţă, ci doar cu acord liber şi comun ţării.

“Criza a scos în evidenţă comportamente precum egoismul, lăcomia colectivă şi acumularea de bunuri la scară mare. Dacă nu sunt găsite soluţii la diferitele forme de nedreptate, efectele negative care vor urma la nivel politic, economic şi social vor crea un climat de ostilitate tot mai mare şi chiar violenţă, iar în final vor submina fundamentele instituţiilor democratice, chiar şi pe ale celor considerate foarte solide”, avertizează documentul.

O astfel de autoritate ar trebui să înceapă cu Naţiunile Unite ca punct de referinţă, dar să devină mai târziu independentă, şi să aibă puterea de a împiedica ţările bogate să exercite “o putere excesivă asupra statelor mici”.

Cardinalul Peter Turkson a spus într-o conferință de presă că “cei de pe Wall Street trebuie să-și facă o analiză și să vadă dacă rolul lor în administrarea finanțelor lumii servește de fapt interesele umanității și binele comun”.

5 Comentarii
  1. Cata 26 octombrie 2011 Reply
  2. Elena, Podeanu 26 octombrie 2011 Reply
  3. Sandu, Abel 26 octombrie 2011 Reply
  4. Zorina, Mioara 26 octombrie 2011 Reply
  5. nitescu mihaela 5 ianuarie 2013 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.