Seminarul "Religia şi dreptul în Rusia" în Tiumeni

Congresul Asociaţiilor Religioase din Regiunea Tiumen(CARRT), cu sprijinul Comitetului Regional pentru afaceri Naţionale a organizat la 25-26 februarie în Palatul Culturii Naţionale “Constructor” un seminar cu tema “Religia şi Dreptul în Rusia”.

Scopul seminarului a urmărit: ridicarea competenţei legale a reprezentanţilor organizaţiilor religioase, consolidarea armoniei interconfesionale, în regiune, menţinerea tradiţiilor de toleranţă religioasă şi de prevenire a situaţiilor de conflict.“Reprezentanţii organizaţiilor religioase se confruntă cu diverse greutăţi din diferite motive. Fie că ei nu înţeleg orice aspect al legislaţiei din Rusia, sau, dimpotrivă, organele de drept, oficiali guvernamentali nu înţeleg specificul activităţilor desfăşurate de organizaţiile religioase şi nu înţeleg pe deplin esenţa legislaţiei ruse cu privire la libertatea de conştiinţă” – a remarcat şeful departamentului Afaceri Naţionalionale- Igor Bobrov.

Printre vorbitori şi experţi la seminar, se numără şi un avocat de onoare al Rusiei, profesorul Anatoli Pchelintsev, şi un cercetător de la Institutul de Religie şi Drept- Inna Zagrebina.

Audienţă a fost reprezentată de cele mai mari cumunităţi religioase din zonă. La seminar deasemenea au participat reprezentanţi ai agenţiilor de aplicare a legii, agenţiile executive şi oameni de ştiinţă.

Aşa cum a menţionat unul din membrii CARRT, pastor al Bisericii Evanghelice Creştini “Lumina lumii”, Serghei Lavrenov, conferinţa a avut loc în cadrul învăţământului juridic, fiind un eveniment salutabil şi apreciat pozitiv de toţi participanţii. Potrivit preşedintelui adjunct al Administraţiei Spirituale a Musulmanilor din Tyumen în lucrarea cu tinerii Ruslana Abdulov, o astfel de conferinţă este foarte utilă pentru liderii religioşi, deoarece ajută la clarificarea unor tehnici juridice în activităţile comunităţilor religioase, într-un mod corect şi legal, dezvoltă competenţe pentru a construi relaţiile cu autorităţile.

După părerea unanimă a participanţilor, astfel de seminarii juridice ar trebui să se organizeze regulat în Tyimen.

Veronica Bucur, Ştiri Creştine.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.